Els colors blau i grana són els distintius de l’Agrupació Esportiva Sant Gregori des del 1953, a iniciativa d’en Joan Noguer “Nitu”. Uns colors que feien clarament al·lusió al FC Barcelona, una entitat de referència per als creadors del Club en aquell moment.
Però el Sant Gregori en els seus inicis, cap al 1945, va vestir camiseta vermella i pantalons negres. El motiu era clar, la roba més econòmica que es van trobar en els inicis del futbol a Sant Gregori. Uns trossos de tela comprats a can Puig Giralt de Girona i que es completaven amb unes espardenyes blanques de roba, amb betes.
Si bé al centre de l’escut hi ha una pilota de futbol al centre, l’Agrupació Esportiva Sant Gregori ha agrupat els inicis de l’actual Club Bàsquet Sant Gregori, qui en els inicis lluïa l’escut de l’Agrupació en les seves equipacions característiques de color lila. No només el bàsquet sinó que també aquest escut ha representat la secció de tennis taula que va haver-hi des del 1983 fins als anys 90.
El rombe representa la Vall de Llémena, zona on es troba el Club, envoltat de muntanyes tan estimades com conegudes per als gironins, com podrien ser Sant Grau, Rocacorba o moltes d’altres. La bandera de Catalunya ha estat també sempre present a l’escut, en els inicis amb menys presència i ja a partir de la segona versió, ja més gran.
La principal modernització de l’escut va tenir lloc el 1980, amb una simplificació de les línies, convertint-les en menys agressives i adaptant-lo als temps d’aleshores. A més es va canviar l’ordre del nom del Club. Un canvi que dues temporades després, cap al 1982, va tornar les lletres al lloc inicial.
Des de llavors els canvis de forma de l’escut han estat inexistents. La diferent tonalitat dels colors blau i grana ha estat el principal canvi de les noves versions. El 2004, però, es va canviar l’ordre de les barres vermelles i grogues, que després el 2014 es corregiria amb cinc barres grogues i quatre de vermelles.
L’estiu del 2020 es renova l’escut coincidint amb l’estrena de la nova pàgina web, però sense perdre l’essència i els elements distintius de l’escut de l’AE Sant Gregori. Una renovació en la qual s’ha modernitzat la part central de l’escut. La simplificació de les bandera de la bandera catalana i un canvi de tipografia en el nom, fent més gran les paraules Sant i Gregori permeten una millor visualització de l’escut a nivell digital. A més, també s’ha modernitzat l’estil de la pilota del mig de l’escut. Finalment, s’ha assolit un dels objectius principals que era la recuperació d’un to de blau i grana més clar i més identificatiu que no pogués portar a la confusió de colors.
L’himne de l’AE Sant Gregori, obre del compositor Antoni Mas, és la primera versió de l’himne del Club. Va ser escrit pel porter amb més partits al Sant Gregori, Àngel Martí, als inicis del 1993 sota la presidència de Josep Rodríguez. La veu d’aquesta versió la van posar les Veus del Llémena, alumnes de l’Escola de Música de Sant Gregori sota la direcció de Mª Àngels Nadal.
El 15 de març del 2015 el Club, sota la presidència d’Albert Casadevall, va promoure una nova versió més moderna coincidint amb la inauguració de les noves equipacions del Club i la presentació d’equips de la temporada 2014/15. Una versió que compta amb la música de Gavin Buckley, la veu de Pep González i Ruben Berengena a la bateria.
L’himne va participar en el quart concurs del programa Tot gira de Catalunya Ràdio, dins la secció de futbol català dirigida per Jordi Mèlich. Ell mateix va proposar al Club la participació en aquest concurs, competint amb altres himnes del futbol català. Primerament, es va superar la fase de classificació convertint-nos en l’himne més votat amb un 59,6% dels vots per davant del Club de Futbol Serinyà i Unión Deportiva Cultural Mas Pellicer de Reus.
D'aquesta manera, l’himne passava de ronda i a finals de temporada es va competir amb els himnes que havien guanyat cada mes per tal de lluitar per un lloc a la gran final. Amb un 17,8% dels vots el Club va aconseguir la tercera plaça per a la gran final. Una final disputada juntament amb l’Atlètic Sant Ponç i el Club de Futbol Juneda. Una final en la qual el Sant Gregori va ser proclamat vencedor i obtenint així el millor himne del futbol català del 2019. Un gran premi i reconeixement a l’aposta de la Junta Directiva presidida per Albert Casadevall i la gran tasca dels autors de la nova versió de l’himne.
RECUPERA LA FINAL D’HIMNES DE CATALUNYA RÀDIO
Formació: treballem per tal que tots els jugadors/es gaudeixin del futbol, sempre buscant la diversió i aprenentatge per davant d’aconseguir qualsevol resultat positiu, que queda en un segon pla fins a categoria Cadet.
Humilitat: conèixer les limitacions que tenim com a entitat de poble que busca la formació de persones i futbolistes, i alhora saber assolir la victòria i la derrota de la millor forma.
Respecte: conviure amb els rivals, els seguidors i els companys d’equip i entrenadors és clau per garantir la pràctica del futbol en les millors condicions.
L’esforç, el compromís, el respecte i la constància són dels valors que més es treballen en la formació íntegra dels futbolistes.
Des del 1945 la força i entrega de tot un poble ha permès tirar endavant aquest club, creixent i consolidant-se gràcies a l’esforç de tanta gent, molts d’ells de forma desinteressada i anònima.
Enfocada a la formació dels jugadors/es de forma íntegra i sempre intentant oferir les millors condicions d’aprenentatge. Formant així jugadors/es i persones a través dels valors.
El lligam de l’Agrupació Esportiva Sant Gregori amb la Vall de Llémena i el municipi de Sant Gregori és total. A més el Club organitza activitats o campanyes dirigides a la població.
Col·laborem amb ONGs o projectes personals o centres de gent gran, per tal d’aportar el nostre petit gra de sorra i fer feliç aquelles persones qui més ho necessiten o que amb un gest nostre poden passar una bona estona.